Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și parțial umed în zonele de deal și de șes. La munte, carosabilul este curat și umed. Pe DN18, în Pasul Prislop, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă care măsoară până la 1 cm, între km 156 și km 181. Vizibilitatea este redusă de ceață în Pasul Prislop, sub 100 de metri, între km 160 și km 181. Se semnalează sectoare de drum cu ceață în zona limitrofă orașului Cavnic. Carosabilul este curat și umed pe sectoarele de drumuri județene.

Stratul de zăpadă frământată măsoară: 32 cm la Băiuț, 22 cm la Cavnic, 18 cm la Vf. Iezer, 14 cm în Baia Borșa, 12 cm la Luhei, 11 cm la Groșii Țibleșului, 8 cm în Pasul Gutâi, 7 cm la Firiza, 6 cm la Săcel, 4 cm la Suciu de Jos și Moisei, 3 cm la Coroieni, 2 cm pe Valea Vaserului și la Mara, 1 cm la Târgu Lăpuș.

Vremea va fi astăzi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat, în prima parte a zilei vor cădea precipitații slabe mixte în zona joasă, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 0 grade.

Sursă informații și foto: Instituția Prefectului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.