O primă întâlnire în cadrul proiectului ”După faptă și răsplată” inițiat de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a avut loc la Școala Gimnazială Cernești.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei de la Biroul Siguranța Școlară au poposit la Școala Gimnazială Cernești pentru a discuta despre răspunderea penală a minorilor. A fost prima întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat ”După faptă și răsplată”, inițiat de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș la solicitarea conducerii unității de învățământ. ”Solicitarea școlii nu a venit în urma unor probleme apărute la nivelul acesteia, ci tocmai în scop preventiv pentru ca elevii să cunoască aspectele privind răspunderea penală și astfel să evite adoptarea unor comportamente de tip delincvent”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Polițiștii au discutat cu elevii despre drepturi și libertăți, despre reguli, legi și importanța acestora, precum și despre obligații. De asemenea au discutat despre infracțiuni, cod penal și răspundere penală, despre consecințele faptelor infracționale, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, precum și despre prevenirea victimizării lor.

Evenimentul a fost unul interactiv. ”Elevii au manifestat interes pentru tema abordată, s-au implicat în discuții, au răspuns la întrebările polițiștilor și au pus întrebări. Iar pentru că întotdeauna o imagine face cât o mie de cuvinte, la finalul activității polițiștii le-au prezentat elevilor un clip video privind limita dintre libertate și delincvență”, precizează aceeași sursă.

Un element de noutate al acestei activități a fost prezența polițiștilor din cadrul Biroului Siguranța Școlară, care are ca principală atribuție creșterea siguranței în unitățile de învățământ și în zona adiacentă. Conform IPJ Maramureș, ”aceștia au discutat cu conducerea unității de învățământ modalitățile de colaborare în vederea monitorizării și consolidării climatului de siguranță în cadrul acestei instituții”.

La activitate au participat 47 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a.

Sursă informații: Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Sursă foto: Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.