”Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Poliția Siguranță Școlară este o nouă structură de poliție, menită ”să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, începând de mâine, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor. Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale. Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

”Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale”, se mai arată în comunicatul MAI.

Sursă informații: Ministerul Afacerilor Interne. Sursă foto: Annalise Batista de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.