”Salvați Copiii” România pune la dispoziția cadrelor didactice un curs gratuit de formare. ”Profesor real într-o școală virtuală” se dorește o experiență interactivă de învățare, care să faciliteze o mai bună înțelegere și integrare a mediului digital în procesul de predare.

”Aproape jumătate (45,5%) dintre cadrele didactice care au apelat la specialiștii <<Salvați Copiii>> avertizează că școala online contribuie la adâncirea diferențelor socio-economice dintre copii și consideră că asigurarea accesului egal la educație al tuturor elevilor este o provocare majoră întâmpinată în perioada pandemiei”, informează ”Salvați Copiii”. Mai mult, o parte semnificativă a acestora (35,4%) crede că lipsa competențelor digitale și siguranța online sunt principalele obstacole în realizarea actului didactic în acest an școlar.

”Întrucât tranziția către învățământul online sau cel de tip hibrid, în contextul pandemiei de COVID-19, are consecințe atât asupra elevilor, cât și a cadrelor didactice care sunt nevoite să găsească modalități noi de predare și asigurare a protecței copiilor, într-un mediu nou sau puțin familiar, trebuind să se adapteze din mers acestei noi realități, Organizația <<Salvați Copiii>> vine în întâmpinarea acestor nevoi prin lansarea cursului online <<Profesor real într-o școală virtuală>>”, anunță sursa citată.

Cursul de formare are drept obiectiv oferirea cadrelor didactice din întreaga țară o experiență interactivă de învățare, care să faciliteze o mai bună înțelegere și integrare a mediului digital în procesul de predare, oferind în același timp o privire de ansamblu asupra oportunităților și riscurilor pe care acesta le prezintă.

”Profesor real într-o școală virtuală” se va derula exclusiv în mediul online, pe o platformă dedicată, oferind participanților posibilitatea de a-l parcurge în ritmul propriu. Cursul de formare cumulează un număr de 15 ore de pregătire teoretică și 25 de ore de activități practice și este structurat în patru părți, asigurând dezvoltarea competențelor digitale, cu accent pe formarea competențelor de creare de conținut, comunicare și colaborare pe internet și a celor de siguranță online.

Cele patru module abordează următoarele teme:
– Modulul I – Nevoile nativilor digitali și drepturile copiilor în mediul online
– Modulul II – Provocări în folosirea Internetului
– Modulul III – Oportunități în folosirea Internetului
– Modulul IV – Parteneriatul școală-familie-comunitate.

Participarea la curs este deschisă tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu presupune niciun cost, cursul fiind pus la dispoziție gratuit de către Organizația ”Salvați Copiii”.

Profesorii care doresc să urmeze acest curs sunt invitați să acceseze acest link pentru înscriere, urmând să primească pe e-mail confirmarea și datele privind accesarea cursului.

Cursul ”Profesor real într-o școală virtuală” a fost dezvoltat de echipa ”Salvați Copiii” România cu sprijinul financiar al Huawei România și vine ca o completare la demersurile deja existente ale Organizației ”Salvați Copiii” de a contribui la pregătirea cadrelor didactice, ce derulează în parteneriat cu Kreative Research și Casele Corpului Didactic din 40 de județe și București cursul acreditat de formare ”Folosirea utilă, creativă și sigură a Internetului.”

Sursă informații și foto: ”Salvați Copiii” România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.