205 unități din învățământul preuniversitar din Maramureș funcționează după scenariul verde, 61 sunt în scenariul galben, iar 132 urmează scenariul roșu, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ.

Azi, 3 noiembrie, se înregistrează următoarea situație: 205 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) sunt în Scenariul 1 (verde), 61 în Scenariul 2 (galben) și 132 în Scenariul 3 (roșu). Motivul este dat de situația epidemiologică.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ propun scenariile și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, iar decizia finală este luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, reamintesc cei de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Data de referință pentru aceste informații este 3 noiembrie 2020, ora 12.00.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Sursă imagine: David Mark de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.