2.832 elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat în Maramureș, în timp ce 163 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni – informează Inspectoratul Școlar Județean.

”Au fost repartizați 2.832 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1.682 candidați la filiera teoretică și 1.150 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 402 elevi la specializări vocaţionale; 8 elevi în învăţământul militar; 15 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă; 4 elevi elevi cu CES. În total, au fost completate 27.722 opțiuni, rezultând o medie de 9,25 opţiuni/elev. 2 candidați au fost admiși cu media generală 10”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22-24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

”163 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie–3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Lista specializărilor ordonate după ultima medie din județul Maramureș este disponibilă aici.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
113.480 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, repartizaţi în învăţământul liceal de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.