Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/2020, în cadrul căreia s-a decis ”reluarea activității în creșe, grădinițe și afterschooluri”, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat un ghid de organizare a unităților de învățământ preșcolar din sistemul public pentru primirea și implicarea copiilor în activități recreative pe durata vacanței de vară.

Procesul de reluare a activităților pentru copiii din creșe, grădinițe și alte instituții în care se derulează programe cu caracter educațional reclamă un efort sporit de conformare la o conduită sanitară responsabilă din partea tuturor celor implicați.

”Apreciem că, în perioada de revenire în unitățile de învățământ preșcolar, copiii vor avea nevoie să fie ascultați și să le fie explicate, potrivit vârstei, noile reguli de conviețuire din grădiniță. De aceea, recomandările formulate insistă pe includerea în rutina activităților zilnice de ritualuri și jocuri de fixare a comportamentelor noi pe care copiii și profesorii trebuie să le deprindă: spălatul frecvent și atent al mâinilor, distanțarea fizică, gesturi noi de salut care nu presupun contact ș.a.”, menționează reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

🔎 Ghidul este disponibil aici.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării. Sursă foto: Mirela Schenk de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.