Comisia Europeană a lansat o consultare publică la nivelul Uniunii Europene privind revizuirea ”Planului de acțiune pentru educația digitală”, pentru a se asigura că viitorul plan va reflecta experiența dobândită în domeniul educației și formării profesionale de către statele membre pe durata crizei generate de Covid-19, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Din cauza pandemiei, școlile și instituțiile de învățământ superior au suspendat organizarea cursurilor față în față și au trecut la învățarea on-line și la distanță, tehnologiile digitale fiind utilizate la o scară largă, fără precedent.

”Consultarea publică urmărește să colecteze opiniile cetățenilor, instituțiilor și organizațiilor din sectoarele public și privat, care doresc să își comunice punctele de vedere și experiențele dobândite în urma acestei crize, precum și viziunea despre educația digitală în Europa”, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Procesul va fi completat cu o serie de evenimente de informare on-line desfășurate pe durata verii, prin care să se colecteze și alte opinii despre educația digitală și experiența acumulată în urma crizei de Covid-19.

Este încurajată, în special, participarea cursanților, personalului didactic, părinților și reprezentanților instituțiilor de educație și formare profesională. De asemenea, sunt așteptate contribuțiile organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale.

Consultarea se va desfășura până în 4 septembrie, chestionarul fiind disponibil aici.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.