S-a semnat un protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Transplant, în vederea implementării Campaniei naţionale „Transplantul înseamnă VIAȚĂ”.

Scopul protocolului, cu o valabilitate de doi ani şi posibilitatea de a fi prelungit, îl reprezintă creşterea gradului de informare a elevilor de liceu (clasele a XI-a şi a XII-a) cu privire la transplant, una dintre activităţile de excelenţă în domeniul medical. De asemenea, se urmăreşte prezentarea de către specialiştii Agenţiei Naţionale de Transplant a informaţiilor corecte şi reale privind importanţa donării şi a transplantului de organe, ţesuturi şi celule – se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

În virtutea acestui protocol, specialiştii Agenţiei Naţionale de Transplant vor susţine prezentări, gratuit, în format interactiv, despre transplant, în cadrul orelor de dirigenţie, al orelor de educaţie pentru sănătate şi în cadrul programului „Şcoala altfel”. De asemenea, vor fi derulate activităţi de informare şi promovare a activităţii de donare şi transplant prin utilizarea de broşuri informative şi instrumente digitale gratuite puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Transplant. Totodată, protocolul prevede şi organizarea unui concurs de desen, pictură și grafică pentru promovarea donării şi a transplantului.

„În vederea realizării obiectivului său principal, acela de a acorda o nouă şansă la viaţă prin transplant unui număr cât mai mare de pacienţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare, Agenţia Naţională de Transplant are printre prinicipalele atribuţii promovarea activităţilor de donare şi transplant de organe, ţesuturi şi celule umane”, a arătat Radu Zamfir, directorul executiv al Agenţiei Naţionale pentru Transplant.

Sursă informații: Ministerul Educației. Sursă foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.