”Profesor în Bacopedia” este un proiect prin care se urmărește creșterea performanțelor educaționale pentru elevii de liceu și profesori, într-un mod non-formal, cu ajutorul unei aplicații digitale – ”Bacopedia”.

”Bacopedia” este un proiect național organizat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC) sub forma unui concurs enciclopedic care utilizează conținutul materiilor pentru Bacalaureat în cadrul unei aplicaţii mobile și web.

Utilizatorii se vor juca şi vor socializa cu alți elevi, urmând să fie evaluați în cadrul aplicației, recompensați și ghidați către evenimente cultural-educaționale care să le fie de folos în activitate, universități și la angajatori.

”De aceea, în încercarea de a realiza o platformă care să cuprindă informații cât mai complexe, în era tehnologică pe care o trăim, este nevoie de ajutorul cadrelor didactice din toată țara, care obțin rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat, aplicând metode pedagogice moderne și eficiente, pentru a implementa în cel mai scurt timp aplicația <<Bacopedia>>, despre care suntem convinși că va fi cu adevărat utilă elevilor”, se arată în comunicatul postat de MEC.

Procesul de selecție a profesorilor care doresc să se implice în Proiectul ”Profesor în Bacopedia” se va desfășura până în 8 noiembrie.

Se pot înscrie cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare, în ultimii trei ani școlari încheiați, în învățământul liceal;
b) au gradul didactic I, II sau titlul științific de doctor în specialitate;
c) au experiență de organizare și participare la evaluări, în cadrul examenelor și concursurilor naționale/internaționale.
Lista finală a cadrelor didactice care vor face parte din Proiectul ”Profesor în Bacopedia” va fi anunțată până în 16 noiembrie.

Proiectul ”Profesor în Bacopedia” se va desfășura pe o perioadă de 10 luni și presupune:
– elaborarea a aproximativ 100 de întrebări de tip grilă de către profesorii selectați;
– susținerea de către ”profesorii Bacopedia” a unui webinar dedicat altor cadre didactice, care să îmbunătățească indirect implicarea și motivația elevilor pentru a face performanță școlară;
– susținerea unor cursuri on-line de 2 ore lunar, timp de 10 luni, pentru pregătirea elevilor la respectiva materie, care să implice activități non-formale de educație;
– realizarea unui raport de activitate/disciplină de învățământ.

”Suntem convinși că profesorii români vor fi deschiși la acest proiect și vor răspunde în număr foarte mare la apelul nostru de a schimba paradigma învățării și de a ne adapta la vremurile pe care le trăim, acceptând astfel să facă parte din acest proces de transformare a educației românești”, declară organizatorii.

Proiectul ”Bacopedia” este inițiat de Asociația Nevoia de Educație, implementat de Asociația Nevoia de Educație în parteneriat cu Asociația PlaYouth și în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Adresa de e-mail pentru informații suplimentare este profesor@bacopedia.ro.

Mai multe informații găsiți aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Educației și Cercetării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.