Inspectoratul Școlar Județean Maramureș anunță că 264 de unități de învățământ preuniversitar (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) din județ funcționează în scenariul verde, 96 în cel galben, iar 37 în cel roșu.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș (ISJMM) monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Prin urmare, astăzi, 22 octombrie, ISJMM anunță că se înregistrează următoarea situație: 264 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) sunt în scenariul verde, 96 în scenariul galben și 37 în scenariul roșu.

”Motivul este dat de situația epidemiologică”, fac precizarea reprezentanții ISJMM cu privire la cele 37 de unități de învățământ preuniversitar care sunt în scenariul roșu.

Aceste școli sunt: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 27 Baia Mare, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Baia Mare, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Școala Gimnazială Ardusat, Școala Gimnazială „Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Grădinița cu Program Normal Boiu Mare, Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic, Școala Gimnazială Mireșu Mare, Grădinița cu Program Normal Dăneștii Chioarului, Grădinița cu Program Normal Iadăra, Grădinița cu Program Normal Lucăcești, Școala Gimnazială Lucăcești, Grădinița cu Program Normal Remeți pe Someș, Școala Primară Tulgheș, Liceul Tehnologic „Alexandru Filipașcu” Petrova, Grădinița cu Program Normal Curți, Grădinița cu Program Normal Hera, Școala Primară Deluț, Școala Primară Mocearschi, Școala Primară Susani, Școala Gimnazială Recea, Grădinița cu Program Normal Bozânta Mică, Grădinița cu Program Prelungit Lăpușel, Școala Primară Lăpușel, Grădinița cu Program Prelungit Mocira, Grădinița cu Program Prelungit Săsar, Școala Primară Săsar, Grădinița „Genesis” Săsar, Școala Gimnazială Nr. 2 Seini, Școala Gimnazială Vișeu de Jos, Grădinița cu Program Normal Vișeu de Jos, Școala Primară Drăguiasa, Școala Primară Valea Porcului, Școala Primară Vișeu de Jos, Școala Gimnazială Oarța de Sus, Școala Gimnazială Săcel.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ propun scenariile și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, iar decizia finală este luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, reamintesc cei de la ISJMM.

Data de referință pentru aceste informații este 22 octombrie, ora 12.00.

Sursă informații și foto: Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.