”Educația în siguranță” este un program național prin intermediul căruia vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Bugetul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a fost suplimentat cu suma de 100 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru finanțarea Programului național ”Educația în siguranță”. ”Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat. Beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale”, precizează MEC.

Astfel, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al municipiului București necesarul de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea obținerii lor pentru desfășurarea în condiții normale și în siguranță a activităților didactice.

”Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al municipiului București transmit și vor solicita Ministerului Educației și Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament și a creditelor bugetare necesare efectuării achizițiilor. Ministerul Educației și Cercetării va repartiza creditele bugetare și creditele de angajament necesare efectuării achizițiilor, cu încadrare în suma alocată”, informează aceeași sursă.

Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național ”Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al municipiului București, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării. Sursă foto: Wokandapix de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.