Cu 23 -19 a învins-o CS Minaur pe CSM Bacău în deplasare, joi, 13 februarie, în etapa a 18-a a Ligii Zimbrilor. Un meci oarecum echilibrat, dar și cu niscai zgârcenie de goluri (în primele 8 minute, de pildă, se înregistraseră doar 3 reușite). Minaur e acum pe locul 4 în clasament, după Steaua, Potaissa Turda și Dinamo.

Duminică, 23 februarie, CS Minaur va juca acasă cu Steaua, de la ora 11. Cumva asta parcă e o altă poveste. Va fi un meci al unor orgolii pe care e posibil să nu le fi îmblânzit prea mult anii. Fanii handbalului ajunși la vârsta a doua ori a treia nu au cum să nu își răsfețe încă memoria cu ceea ce însemna un meci Minaur – Steaua în anii ’80, cu un Boroș, Maricel Voinea, Covaciu, Mironiuc, Neșovici și cu regretatul Lascăr Pană pe banca tehnică (deși parcă numai pe bancă nu stătea) a echipei băimărene. Aveai senzația că nu mai încap nici urechile acului în sala sporturilor, atât era de ticsită. Iar când auzeai mii de glasuri adunate în acel strigăt ”Mi-na-ur, Mi-na-ur!”, care parcă vâra în trepidații până și lucșii din instalația de iluminat, te simțeai, copleșit, ca pe o altă planetă a sportului. Vor fi trecut ei anii, dar un meci cu Steaua tot trebuie câștigat. Mi-na-ur!

PS: Ilustrația este una generică, de la un meci al Minaurului cu Reșița, din să-i spunem epoca actuală. Imaginile cu Minaurul de pe vremea lui Pană și a lui Maricel Voinea sunt de găsit în memoria retinei celor care umpleau pe atunci până și scările sălii sporturilor, de nu mai încăpea între ei nici ața din urechile acului. (T.V.S.)

Sursa foto: Facebook / CS Minaur Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.