Organizatorii Tokyo 2020 au dezvăluit deviza oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din acest an: ”United by Emotion” (Uniți prin emoție).”Motto-ul subliniază puterea sportului de a reuni oamenii din medii diferite pentru a urmări și a sărbători împreună întrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice într-un mod în care nu există niciun fel de diferențe”, se arată în comunicatul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Motto-ul înglobeaza viziunea Jocurilor Olimpice, surprinzând esența ideilor și conceptelor pe care orașul gazdă dorește să le împărtășească lumii. ”United by Emotion” exprimă speranța că spectatorii, voluntarii și sportivii din cele peste 200 de Comitete Naționale Olimpice și Echipa Olimpică pentru Refugiați care se vor aduna la Tokyo în aceasta vară, precum și miliardele de iubitori de sport de pe întreg mapamondul care vor urmări Jocurile Olimpice la televizor și online vor înțelege că există mai multe lucruri care îi unesc decât care îi separă, informează sursa citată.

”În această epocă în care atât de des ne conectăm unul cu altul fără ca măcar să ne întâlnim, ne vom aduna la Tokyo din întreaga lume. Atât de multe naționalități. Atât de multe etnii. (…) Împreună vom urmări sportivii. (…) Vom fi emoționați, vom râde și vom plânge împreună. Fiecare suntem diferiți, dar toți avem atât de multe în comun…”, este parte din mesajul organizatorilor care explică semnificația motto-ului ales în postarea de pe site-ul oficial al competiției, tokyo2020.org.

Motto-ul va fi afișat doar în limba engleză și va fi vizibil peste tot: în arenele de concurs, pe bannerele afișate pe străzile orașului, pe produsele de promovare autorizate etc. Pentru a celebra lansarea motto-ului, un afișaj cu laser va fi proiectat până în 25 martie pe turnul Skytree din Tokyo.

De asemenea, a fost lansat un videoclip în care jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka împărtășește cu întreaga lume mesajele cheie ale Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Sursă informații și foto: Comitetului Olimpic și Sportiv Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.