Federația Română de Fotbal a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

”În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare / promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, au anunțat reprezentanții FRF.

Anterior (9 martie), FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

Competițiile anulate în sezonul 2019/2020 prin decizia comitetului de urgență FRF

JUNIORI: U19 – Campionatul Național U19, Campionatul Județean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19; U17 – Liga Elitelor U17, Campionatul Național U17, Campionatul Județean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17; U16 – Liga Elitelor U16; U15 – Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15; U14 – Turneul Speranțelor; U13 – Campionatul Național U13; U11 – Campionatul Național U11; U10 – Interliga Națională; U9 – Interliga Națională; U8 – Interliga Națională; U7 – Interliga Națională.

*Liga Elitelor U19, întreruptă prin decizia Comitetului de Urgență din 9 martie, rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluție pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League.

JUNIOARE: U15 – Campionat Național U15; U13 – Campionat Național U13.

FUTSAL: U19: Campionat Național U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19.

GRASSROOTS: ONSS – Învățământ primar; ONSS – Învățământ gimnazial; ONSS – Învățământ liceal; Campionat Național Universitar; Campionat Național Universitar de Futsal; Campionat Unificat în 7.

* Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19.

Sursă informații: Federația Română de Fotbal

Sursă foto: Asociația Județeană de Fotbal Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.