Naționala de handbal masculin a României se află în fața primelor două meciuri din campania de calificare la Campionatul European 2022. Patru jucători de la CS Minaur Baia Mare și antrenorul Adrian Petrea sunt la lot.

Andrei Buzle, Călin Căbuț, Alexandru Csepreghi și Albert Cristescu sunt cei patru jucători de la CS Minaur Baia Mare convocați la reprezentativa României pentru cele două jocuri care deschid drumul spre Campionatul European 2022, alături de antrenorul principal al echipei băimărene, Adrian Petrea, cel care îndeplinește rolul de secund al selecționerului Rareș Fortuneanu la prima reprezentativă.

În 5 noiembrie România va întâlni Suedia în deplasare, pentru ca în 8 noiembrie naționala să vină în Baia Mare pentru jocul cu Muntenegru.

Revenit la lotul național după aproape doi ani, Alexandru Csepreghi pleacă la drum cu încredere: ”Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evoluează în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră. Un egal ar fi, cu siguranță, ca și o victorie pentru noi”, a declarat citat de site-ul Federației Române de Handbal.

Rareș Fortuneanu, antrenorul ”tricolorilor”, crede că echipa poate ajunge la un turneu continental după o pauză de peste două decenii: ”Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine”.

Prezent la primul antrenament al României, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat: ” Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mix care s-ar putea să genereze performanță”.

Partidele vor fi transmise în direct de EHF TV.

Sursă informații și foto: Federația Română de Handbal și CS Minaur Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.