Comitetul Olimpic și Sportiv Român împreună cu partenerii săi instituționali, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului și Institutul Aspen România, au încheiat protocolul de colaborare pentru ”Joaca pentru viață” – ”programul de alfabetizare fizică a copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, o prioritate națională”.

”Protocolul se întinde pe durata a doi ani, iar programul își propune să încurajeze cât mai mulți copii la mișcare și vizează implicarea adulților, inspirându-i să practice sport alături de copii”, menționează Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

”Sportul de performanță va avea numai de câștigat din acest program. Ne unim forțele într-un proiect important pentru sportul de masă în România, pentru copii, pentru societate. Este un proiect accesibil tuturor și sunt încrezător că va capta interesul copiilor, profesorilor de educație fizică și al părinților”, a declarat Mihai Covaliu – președinte COSR.

”Interesul comun este să reașezăm sportul la baza lui! Orice efort pentru relansarea sportului de masă este benefic”, a menționat Ionuț Stroe – ministrul Tineretului și Sportului.

Inițiativa ”Sportul se joacă” reprezintă o platformă educațională care dezvoltă exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, menită să inspire adulții României să se joace ”de-a sportul” alături de cei mici.

”Programul se pliază perfect pe nevoile noastre, în condițiile în care orele de sport nu mai beneficiază de aceeași implicare din partea copiilor. Putem să construim lucruri la nivel de atitudine, de abordare. Consider că este un program foarte bun și îl putem pune în aplicare on-line din toamă”, a considerat Monica Anisie – ministrul Educației și Cercetării.

Sursă informații: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Tineretului și Sportului. Sursă foto: Alexas_Fotos de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.