De mâine, de la ora 9.00, și până duminică la aceeași oră, serviciile electronice furnizate prin portalul www.anaf.ro vor fi indisponibile din cauza unor operațiuni de modernizare a rețelei de comunicații, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP), prin Centrul Național de Informații Financiare, și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează, în 21 și 22 noiembrie, operațiuni de modernizare a rețelei de comunicații SAN (Storage Area Network), intervenții ce vor genera, în perioada menționată, indisponibilitatea serviciilor electronice furnizate prin intermediul portalului www.anaf.ro.

”Ne cerem scuze anticipat pentru inconvenientele create și vă asigurăm că întreprindem toate demersurile necesare pentru finalizarea acestei operațiuni înainte de ora planificată”, anunță reprezentanții ANAF.

Intervențiile specialiștilor de la Centrul Național de Informații Financiare asupra rețelei informatice vor începe la ora 9.00 în 21 noiembrie și vor continua până la ora 9.00 a următoarei zile.

”MFP și ANAF optimizează permanent aplicațiile informatice pentru îmbunătățirea administrării fiscale a contribuabililor, atât din perspectiva procedurilor interne pentru eficientizarea proceselor, cât și din perspectiva utilizării serviciilor electronice de către contribuabili. Astfel, creăm posibilitatea de digitalizare pe scară mai largă a formularisticii primite și transmise de către ANAF, iar, pe de altă parte, dezvoltăm interconectarea cu alte instituții pentru asigurarea comunicării electronice a datelor la nivel inter-instituțional și pentru a reduce prezența contribuabililor la ghișeu”, se arată în comunicatul ANAF.

Sursă informații și foto: Agenția Națională de Administrare Fiscală. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.