Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat în consultare publică Ghidul ”Innotech Student”.

”Scopul apelului este creșterea gradului de ocupare al absolvenților de studii superioare în domenii considerate ca fiind de viitor, precum și reducerea perioadei de timp în care ei se angajează. Practic, va finanța inițiativele antreprenoriale în rândul studenților”, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Apelul de proiecte are un buget total de 20 milioane euro, dintre care 17 milioane fonduri europene și 3 milioane euro de la bugetul de stat.

După publicarea ghidului, va urma depunerea proiectelor, evaluarea lor, iar apoi cea a pregătirii studenților, a întăririi abilităților lor antreprenoriale, a elaborării planurilor de afaceri și a selectării celor mai bune dintre ele. ”Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi selectate pentru a fi finanțate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvențiile. După aceasta, timp de un an de zile studenții vor deveni antreprenori și vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă. Ulterior, în următoarele șase luni, afacerile dezvoltate de tinerii antreprenori vor fi monitorizate și trebuie să aibă capacitatea de a se autosusține pe piață”, se mai arată în comunicatul MFE.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită, în parte, este stabilit proporțional cu numărul de locuri de muncă create. Banii vor fi acordați în două tranșe: 75% la înființarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că au ocupat locurile de muncă asumate în planul de afaceri proporțional cu valoarea totală a ajutorului de minimis acordat.

❗ Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații: Ministerul Fondurilor Europene
Sursă foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.