”Repere economice maramureșene” este breviarul elaborat și actualizat anual care evidențiază, prin date oficiale, starea economiei județene, anunță Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Indicatorii economici din lucrare se opresc la nivelul anului 2019 ”și arată o stare economică bună a județului, o economie în creștere pentru județul Maramureș, cu mai puține dificultăți financiare și blocaje în activitate”, informează reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

”Această ediție a breviarului economic evidențiază, printre altele, tendința de creștere a PIB, atât la nivel național, regional și local, precum și tendința de creștere a volumului exporturilor și a câștigului salarial nominal mediu brut, cu mențiunea că Maramureșul rămâne în continuare la acest capitol sub media națională și regională”, precizează sursa citată.

Lucrarea mai prezintă situații pe domenii de activitate, statistica înmatriculărilor, situația resurselor umane la nivel de județ etc. ”Sunt indicatori economici reali care pot tranforma oricând acest breviar într-o «carte de vizită» a economiei județului sau într-un material de informare deosebit de util pentru potențialii investitori români ori străini”, se mai arată în comunicatul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

Sursele de informații sunt Ministerul Finanțelor Publice, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Direcția Județeană de Statistică Maramureș, Institutul Național de Statistică, Tempo Online, precum și baza de date proprie. Datele financiare agregate și prezentate sub formă statistică sunt aferente bilanțurilor anuale din perioada 2010-2019, depuse în termen legal de către firmele înregistrate cu sediu social în județul Maramureș.

Sursă informații și foto: Camera de Comerț și Industrie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.