Înscrierea în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public se va realiza din 20 iulie prin intermediul unei aplicații informatice, anunță Administraţia Fondului pentru Mediu.

Având în vedere situația epidemiologică actuală la nivel național, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Andreea Kohalmi-Szabo, a decis să ia măsuri speciale în ceea ce privește înscrierea în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

La nivelul instituției, au fost demarate proceduri care vor permite realizarea înscrierilor unităților administrativ-teritoriale în cadrul programului prin intermediul unei aplicații informatice pusă la dispoziție de către AFM. Aplicația informatică va genera automat un cod unic de identificare a cererii de finanțare; ulterior, solicitanții înscriși în aplicație vor transmite dosarul la sediul AFM, conform ghidului de finanțare.

”Programul finanţat de AFM, în valoare totală de 384 de milioane de lei, se adresează administraţiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public prin folosirea unor tehnologii moderne, eficiente energetic, mai puţin poluante, care vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și, în același timp, vor reduce costurile pentru iluminatul stradal”, precizează reprezentanții AFM.

Eligibile pentru accesarea acestui program sunt toate unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din România, acestea fiind împărţite în două categorii: UAT-uri de până la 4.000 de locuitori (suma maximă eligibilă va fi de 500.000 de lei) şi UAT-uri de peste 4.001 locuitori (suma maximă eligibilă va fi de 1.000.000 de lei).

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare va începe în 20 iulie și va fi deschisă până la 17 septembrie 2020.

Sursă informații: Administraţia Fondului pentru Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.