La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat.

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

”Ne-am propus colectarea acestei cantități până la finalul anului, dar ne bucurăm să vedem că așteptările noastre au fost depășite într-un timp și mai scurt. Acest răspuns demonstrează încă o dată faptul că din ce în ce mai mulți români conștientizează rolul pe care îl avem fiecare în protejarea mediului înconjurător și impactul puternic pe care un gest atât de simplu îl are asupra naturii”, a declarat Corina Dospinoiu – responsabil CSR Auchan România.

Prin această inițiativă de responsabilizare, compania invită consumatorii casnici să aducă în hipermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia pe canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare.

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan?

Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienți. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apă plată AQUA Carpatica.

Ce se întâmplă cu uleiul colectat?

Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate, pentru a fi condiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare. Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan (plus trei supermarketuri din Turda și capitală).

Sursă informații și foto: Auchan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.