Guerrilla Verde, prima caravană de film cu mesaj ecologic, devine din această toamnă platformă digitală dedicată educaţiei de mediu şi susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România.

Platforma GuerrillaVerde.ro se adresează atât publicului larg, cât și mediului educațional, oferind acces la o serie de materiale și resurse educaționale (lecții video, broșuri, ghiduri, recomandări de filme documentare) structurate pentru clasele I-V sau clasele V-VIII.

De asemenea, în perioada octombrie – decembrie, platforma va găzdui o serie de webinarii prin care vor fi prezentate exemple de bune practici din domeniul sustenabilității, prin parteneriatul cu ambasadele țărilor nordice prezente în România. Primul astfel de eveniment online, ”Rolul educației ecologice în formarea unei societăți durabile”, va fi transmis live în 9 octombrie, începând cu ora 11.00, pe pagina de Facebook/GuerrillaVerde.ro.

Guerrilla Verde este un concept de educație alternativă de mediu inițiat în 2009 de către Media Image Factory (agenție specializată în proiecte de comunicare cu impact social) care foloseşte filmul documentar şi conţinutul digital cu mesaj ecologic pentru educarea şi informarea tinerei generaţii şi a publicului larg din România. ”Scopul acestui proiect este de a educa, informa și de a responsabiliza publicul larg, în special tinerii, pentru adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător”, informează cei de la GuerrillaVerde.ro.

Din 2009 până în 2019, Guerrilla Verde s-a desfăşurat sub forma unor evenimente locale în şcoli, licee, universităţi, cinematografe sau spaţii alternative potrivite pentru proiecţii de film, dezbateri, sesiuni de Q&A, în prezenţa invitaţilor speciali (ONG-uri, parteneri locali, specialişti în domeniul protecţiei mediului). Peste 42.000 de elevi şi studenţi au intrat în contact cu mesajul educaţional al Guerrilla Verde.

Cunoscută ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, Guerrilla Verde revine în această toamnă cu o nouă identitate vizuală, un nou mecanism de desfășurare, dar cu același obiectiv pe care l-a urmărit încă de la prima ediție: să susțină formarea unei societăți informate și responsabile în ceea ce privește impactul asupra mediului. ”Platforma își propune să devină un punct de referință în ceea ce privește eco-educația, încurajând și alte organizații să contribuie cu resurse”, precizează GuerrillaVerde.ro . Platforma de educaţie ecologică este disponibilă gratuit din 30 septembrie.

Sursă informații și foto: Guerrilla Verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.