Peste 500 de alergători vor participa la prima ediție a evenimentului “Baia Mare Half Marathon”, competiție de alergare adresată publicului larg. Pentru fiecare kilometru alergat, Rotary Club Baia Mare va planta un copac.

Evenimentul se va desfășura în 17 și 18 octombrie, cu startul și finish-ul în inima orașului. ”Baia Mare Half Marathon” reunește patru curse competitive și două necronometrate.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 10.00, se va desfășura cursa populară de 3 kilometri, iar de la 10.30 cursele pentru copii. În Parcul Tineretului. Duminică, 18 octombrie, de la ora 9.00 se dă startul pentru cursa de 1 milă de pe Bulevardul Unirii nr. 13, iar de la ora 9.30 startul pentru semimaraton 21 km, ștafeta semimaraton 3×7 km și cross 7 km.

Începând de la cei mai mici alergători și până la seniorii orașului, toți participanții pot să contribuie la pădurea “Baia Mare Half Marathon” în cele două zile de eveniment.

Dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați; fiecare membru al ștafetei de 3×7 km contribuie cu câte 7 copaci; dacă parcurgi proba de cross (7 km) ajuți cu 7 copaci plantați; cu 5 copaci îți aduci contribuția în cazul în care participi la cursa de o milă (1.600 m); în timp ce fiecare participant la cele două curse necronometrate (cursa populară de 3 km și cursa pentru copii) contribuie cu câte 3 copaci.

Alături de scopul caritabil de susținere a pădurilor, evenimentul urmărește promovarea mișcării în aer liber și încurajează persoanele de toate vârstele să facă sport.

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare, desfășurat în parteneriat cu Municipiul Baia Mare și Sport Management.

Sursă informații și foto: Rotary Club Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare Half Marathon – fiecare kilometru alergat înseamnă un copac plantat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.