Baia Mare Half Marathon, un eveniment așteptat de peste 500 de concurenți, nu se va mai derula în 17 și 18 octombrie, așa cum era programat, ”din cauza numărului îngrijorător de noi cazuri de Covid-19”, anunță Rotary Club Baia Mare – organizatorul evenimentului.

”Ne-am străduit să luăm toate măsurile de siguranță impuse și necesare, însă creșterea rapidă a numărului de cazuri din Baia Mare, dar și din țară, ne forțează să amânăm evenimentul fizic pentru o perioadă care va permite organizarea de astfel de evenimente. Nimeni nu și-a dorit această situație, cu atât mai puțin noi, reprezentanți ai clubului Rotary Baia Mare. (…) Grija noastră pentru toți participanții, voluntarii, partenerii sau suporterii care ar fi venit la Baia Mare Half Marathon implică o mare responsabilitate, iar în situația dată să fii responsabil înseamnă să respecți toate recomandările date de autorități, de aceea am luat decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul așa cum era planificat”, a declarat Mihaela Vlad – președinte Rotary Club Baia Mare.

Organizatorii analizează alternativa Virtual Baia Mare Half Marathon ”pentru a reuși astfel să susțină cauza propusă, dar și pentru a promova în continuare beneficiile sportului. Ne străduim să găsim cea mai bună formulă în acest sens”, se arată în comunicatul Rotary Club Baia Mare. Reamintim că pentru fiecare kilometru parcurs sub egida Baia Mare Half Marathon, organizatorii urmau să planteze un copac.

Sursă informații și foto: Rotary Club Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.