Românii își doresc introducerea unui sistem de garanție-depozit pentru ambalajele returnabile în proporție de 96%, conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român Pentru Sondarea Opiniei Publice (IRSOP), la comanda Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Totodată, 81% din respondenții studiului consideră potrivită stabilirea valorii garanției la 50 de bani per ambalaj.

Informațiile au fost prezentate de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul vizitei realizate recent la o fabrică de reciclare a ambalajelor din sticlă din județul Ilfov. Prilej cu care, ministrul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la ritmul de creștere a procentului de reciclare din țara noastră: ”Reușim să reciclăm abia 15% din deșeurile pe care le producem. Și asta în condițiile în care, până la finalul anului acesta, România ar fi trebuit să se situeze la un grad de reciclare de minim 50%”.

Ministrul a mai menționat că, la nivelul anului 2018, în România s-au pus pe piață peste 270.000 tone de ambalaje din sticlă, puțin peste 50% dintre acestea fiind reciclate.

Sondajul IRSOP a fost realizat cu susținerea Asociației Coaliția pentru Economie Circulară – CERC, în perioada 17-24 august, pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 820 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,4%.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.