Dansuri populare tradiționale din zona Maramureșului istoric și zona Codru au fost predate de coregrafii Paula și Grigore Simionca de la Ansamblul Folcloric ”Flori din Maramureș” la seminarul coregrafic ”Magia dansului”.

În Moneasa (Arad) a avut loc seminarul coregrafic ”Magia dansului”, ediția a cincea. Au participat 14 instructori-coregrafi și 26 de dansatori și reprezentanți ai instituțiilor de cultură, iubitori ai dansului tradițional românesc din mai multe regiuni ale țării: Sibiu, Cluj, Bistrița, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Alba, Arad și Maramureș.

În cadrul seminarului, au fost predate dansuri populare tradiționale din zona folclorică a Banatului de câmpie (reprezentată de coregrafii Maria și Marius Ursu de la Ansamblul Folcloric ”Doina Timișului” din Timișoara), respectiv zona Maramureșului istoric și zona Codru (reprezentate de coregrafii Paula și Grigore Simionca de la Ansamblul Folcloric ”Flori din Maramureș” din Baia Mare, de pe lângă Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş).

”Astfel, cultura tradițională și dansurile populare din Maramureș au fost promovate și făcute încă o dată cunoscute la nivel național. Scopul acestor seminarii coregrafice este acela de a cunoaște, a valorifica și a promova cultura tradițională, de a se crea schimburi culturale între ansamblurile tradiționale, dar și de conservare și transmitere a dansurilor specifice fiecărei regiuni tinerilor și iubitorilor de artă populară”, menționează Grigore Simionca.

Sursă informații și foto: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.