Filmul ”Burebista” va fi difuzat în 28 iunie, de la ora 13.10, la TVR 2, în cadrul ”Duminicii filmului românesc”. Într-un comunicat în care e promovată difuzarea producției cinematografice, televiziunea națională inserează câteva destăinuiri legate de acest film ale lui Ion Dichiseanu.

„Mă bucur că am avut plăcerea de a juca alături de actori atât de minunaţi, iar numele personajului interpretat de mine, Calopor, înseamnă un fel de Făt-Frumos”, a mărturisit Ion Dichiseanu.

Actorul a mai povestit că în urma unui accident provocat de cai a ajuns la spital cu lovituri, trei coaste rupte şi două fisurate. „Aşa cum vă amintiţi, în multe dintre secvenţele din film actorii sunt călare. La un moment dat, armăsarii s-au luat la bătaie. Aşa am ajuns să fiu rănit şi internat într-un spital de lângă Deva. Cadrele medicale însă m-au tratat regeşte”, spune el.

Actorul a dezvăluit şi că, deşi nu era pe deplin refăcut, la numai două săptămâni de la accident s-a întors pe platoul de filmare pentru ca lungmetrajul să fie terminat la timp. „Purtam încă bandajul şi nu aveam voie să urc pe cal. Aşa că s-a făcut o improvizaţie, iar pentru scenele în care ar fi trebuit să fiu călare am filmat dintr-o maşină decapotabilă”, povestește Ion Dichiseanu.

Filmul „Burebista” are o distribuţie impresionantă – George Constantin (în rolul lui Burebista), Ion Dichiseanu, Emanoil Petruţ, Alexandru Repan, Ernest Maftei, Ovidiu Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Ştefan Sileanu.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.