Celebra Universitate Mozarteum de la Salzburg a anunțat numirea dirijorului Ion Marin în calitate de profesor universitar și conducător artistic al activității de concert a universității, informează Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Catedra de dirijat pe care Ion Marin o conduce va purta numele lui Claudio Abbado, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Titulatura catedrei a fost aleasă special în cinstea remarcabilei conexiuni dintre Ion Marin și Claudio Abbado, ca simbol al fabuloasei prietenii dintre cei doi mari muzicieni. ”Este o mare emoție să mă întorc peste ani la Universitatea Mozarteum în calitate de profesor. Dedicația numelui catedrei făcută mentorului meu Claudio Abbado mă onorează”, a declarat Ion Marin care, de altfel, a și studiat la prestigioasa universitate.

Primul proiect pe care reputatul dirijor îl va pune în practică în calitate conducător artistic al activității de concert a Universității Mozarteum va începe anul viitor, în 27 ianuarie, în cadrul Festivalului Mozartwoche și va fi dedicat primelor simfonii mozartiene, la care vor participa mari artiști precum Daniel Barenboim, Marta Argerich, Maxim Vengerov, precum și Orchestra Filarmonică din Viena.

Invitația de a coordona artistic activitatea concertistică a universității, precum și numirea la conducerea Catedrei de dirijat ”Claudio Abbado” urmează altor numeroase colaborări ale muzicianului Ion Marin cu Universitatea Mozarteum, dintre care cea mai recentă a avut loc în luna iulie 2020, ”când celebrul dirijor de origine română a susținut aici un Masterclass în arta dirijorală la care au participat studenți și dirijori de cor și orchestră din întreaga lume”, se arată în comunicatul presă al Madrigal.

Cu o istorie de peste 170 de ani, Universitatea Mozarteum a fost fondată în onoarea lui Wolfgang Amadeus Mozart, născut în Salzburg, și, alături de Fundația Internațională și Orchestra cu același nume, face parte din emblematica triadă cultural – educațională „Mozarteum”, dedicată în mod oficial memoriei genialului compozitor austriac.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Sursă foto: Facebook / Ion Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.