Sándor Ziffer - "Autoportret" VS Anand Donca

Când talentul întâlnește… talentul, picturile prind viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Cel puțin așa s-a întâmplat în 2019 la ”Noaptea muzeelor”.

Tema generală propusă de organizatorii europeni a fost “Clasa, deschisă!”, atenția fiind îndreptată asupra proiectelor educaționale. ”Pornind de aici, am ales povestea ca numitor comun și am cerut ajutorul prietenilor de la Asociația Culturală Artspot pentru a propune o experiență interactivă de vizitare. Tineri performeri, coordonați de actorul Dragoș Călin, și-au ales fiecare câte o lucrare din expoziția noastră permanentă, i-au căutat înțelesul și au încercat să-i <<cunoască>> autorul”, vin informațiile pe blog-ul Muzeului Județean de Artă.

În consecință, tabloul de pe simeze a prins viață, iar vizitarea expoziției s-a transformat într-un tur ghidat de neașteptate personaje. O experiență memorabilă atât pentru vizitatori, cât și pentru tinerii de la Artspot.

Sándor Ziffer – „Autoportret”

Povestea ”Înșir-te Mărgărite!” continuă azi cu episodul Sándor Ziffer – „Autoportret” VS Anand Donca.

”Astăzi percepem opera și personalitatea lui Sándor Ziffer din perspectiva unui reprezentant de vârf al istoriei Centrului Artistic Baia Mare: colonist permanent (începând din 1906) al căruit destin uman și artistic se identifică deopotrivă cu impunerea idealului insurgenței novatoare de tip avangardist în mediul creativ băimărean din vremea epocii moderne (1906-1944) și, respectiv, cu conservarea valorilor avangardei clasice și interbelice în Baia Mare în contextul tulbure al primelor două decenii ale epocii contemporane (1945-1962).” (dr. Tiberiu Alexa)

DESCOPERĂ ȘI:
🎬 Episodul Dorel Petrehuș – „Din lumea 9” vs Teodora Cupșe
🎬 Episodul József Balla – ”Portretul lui Sándor Ziffer” vs Edy Markis

Proiect realizat în parteneriat cu Artspot – Baia Mare, cu sprijinul Teatrului Municipal Baia Mare.

Sursă informații, foto și video: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.