József Balla - ”Portretul lui Sándor Ziffer” vs Edy Markis

Când talentul întâlnește… talentul, picturile prind viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» – asta am stabilit deja. Azi venim cu un nou argument.

Așa a fost la ediția 2019 a evenimentului ”Noaptea muzeelor”, atunci când tinerii performeri de la Asociația Culturală Artspot, coordonați de actorul Dragoș Călin, și-au ales câte o lucrare din expoziția permanentă și au dublat opera de artă de pe simeze cu o interpretare personală, pictorii sau subiectele lor devenind personaje în mișcare prin galeriile Muzeului Județean de Artă.

József Balla – ”Portretul lui Sándor Ziffer”

🎥 Povestea ”Înșir-te Mărgărite!” continuă azi cu episodul József Balla – ”Portretul lui Sándor Ziffer” vs Edy Markis

Despre József Balla, dr. Dorel Topan precizează: ”Compoziţiile sale cu peisaje şi portrete sunt expresioniste prin modalitatea sa de exprimare plastică, dar artistul aduce o viziune suprarealistă în bună parte prin limbajul său de un umor dus uneori până la grotesc, mai ales în compoziţiile care abordează probleme sociale. (…) Linii de cele mai multe ori drepte, frânte în unghiuri dinamice, dialoghează la Balla cu cercul. Cotonul sau pânza tablourilor sunt intenţionat prelucrate cu mici reliefuri cu scopul de a spori plasticitatea suprafeţei picturale. Formele sunt întotdeauna interpretate, prezentate frust, fără excese ale detaliului”.

Proiect realizat în parteneriat cu Artspot – Baia Mare, cu sprijinul Teatrului Municipal Baia Mare.

Sursă informații, foto și video: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

DESCOPERĂ ȘI:
🎬 Episodul Dorel Petrehuș – „Din lumea 9” vs Teodora Cupșe
🎬 Episodul Sándor Ziffer – „Autoportret” VS Anand Donca

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.