Scrisul este artă, iar scrisul frumos poate fi premiat în cadrul proiectului cultural-educativ inițiat de către Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport în parteneriat cu Ministerul Culturii, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Europa.

”Ediția din acest an dorește ca frumoasa artă a scrisului de mână să devină o punte culturală pentru cooperare, solidaritate și unitate, ajutând la dezvoltarea și păstrarea sentimentelor de înțelegere reciprocă și de îmbrățișare a diversității”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Astfel, cea de-a IV-a ediție va avea tematica ”United by Calligraphy / Caligrafia ne unește”.
Indiferent de vârstă, atât pasionați de caligrafie, cât și profesioniști în arta scrisului frumos, sunt invitați să transcrie caligrafic un citat despre unitate sau solidaritate și să se înscrie în proiect gratuit până în 5 octombrie. Evaluarea lucrărilor va fi realizată de un juriu internațional format din caligrafi profesioniști, învățători, profesori, critici de artă și reprezentanți ai instituțiilor partenere proiectului.

La finalul proiectului, cele mai apreciate lucrări din România vor fi premiate și se vor reuni cu excepționalele creații caligrafice din întreaga lume, într-o publicație online ”United by Calligraphy / Caligrafia ne unește”. De asemenea, în cazul în care contextul pandemic global o va permite, va și organizat și un eveniment expozițional itinerant, anunță cei de la Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport.

🔎 Regulamentul este disponibil aici.

Sursă informații: Ministerul Culturii, Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport. Sursă foto: Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.