În atenţia tuturor celor implicaţi în soluţionarea dosarelor aflate pe rolul Tribunalului Maramureş, au fost postate azi câteva precizări pe contul oficial de Facebook al instituției.

”Întrucât ne dorim ca ulterior încetării stării de urgenţă decretate de Preşedintele României să organizăm şedinţele de judecată în condiţii de siguranţă deplină pentru toţi participanţii la procedurile judiciare, începând cu data de 15.05.2020, termenele pentru soluţionarea cauzelor aflate pe rolul Tribunalului Maramureş urmează a fi stabilite, în măsura în care va fi posibil, pe intervale orare, atât data cât şi intervalul orar propriu-zis urmând să fie comunicate prin mijloace electronice de contact, cu respectarea procedurii legale de citare, reglementate prin art. 154 alin. 6 şi urm. Cod procedură civilă, respectiv reglementate prin art. 257 alin. 5 Cod procedură penală”, informează judecător Nicolae Stamate-Tămășan – preşedinte al Tribunalului Maramureş.

Astfel, oficialii Tribunalului Maramureș adresează rugămintea de a comunica instanţei, în regim de urgenţă, cu indicarea obligatorie a numărului de dosar, datele dumneavoastră de contact, respectiv: număr de telefon/fax, adresă e-mail, iar în măsura în care apreciaţi oportun, o solicitare expresă de citare prin intermediul poştei electronice sau prin orice alt sistem de mesagerie electronică (în cauzele penale), respectiv prin poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia (în cauzele civile).

”Solicitarea de faţă vizează atât dosarele aflate în procedura scrisă, cât şi dosarele aflate în faza de judecată şi care au fost suspendate de drept în baza legii, astfel cum s-a stabilit prin Decretele nr. 195/2020 şi nr. 240/2020 emise de către Preşedintelui României”, se menționează în postare.

Comunicarea informaţiilor se poate face prin intermediul următoarelor adrese de e-mail şi numere de fax:
📧 Secţia penală şi Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal:
E-mail: tr-maramures-reg@just.ro
Fax: 0262 218 209
📧 Secţia I civilă
E-mail: tr-maramures-civil-reg@just.ro
Fax: 0262 211 299

”Prin această măsură dorim să ne asigurăm că procedurile de citare vor fi îndeplinite în termen, iar şedinţele de judecată vor fi gestionate eficient în interesul tuturor celor implicaţi în activitatea de judecată desfăşurată de Tribunalul Maramureş”, precizează președintele instituției.

Sursă informații: Facebook / Tribunalul Maramureș – Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.