În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Județean s-a adoptat un proiect privind înființarea de parcuri industriale în Maramureș. Primul va fi făcut la Fărcașa. Primăria din localitate a răspuns favorabil și și-a exprimat intenția de a pune la dispoziția Consiliului Județean un teren în suprafață de 20 de hectare, cu posibilitate de suplimentare cu până la 40 de hectare.

Primăria Fărcașa a realizat deja studiul de fezabilitate, astfel încât Consiliul Județean va prelua suprafața de teren și studiul de fezabilitate și urmează să identifice soluțiile de finanțare pentru înființarea parcului industrial.

Consiliul Județean urmărește să construiască un alt parc industrial în zona Aeroportului Internațional Maramureș. Deocamdată se poartă discuții cu Primăria Tăuții Măgherăuș cu privire la situația juridică a terenului și modalitatea prin care acesta poate fi transferat în domeniul public al județului și mai apoi în administrarea SC Parcuri Industriale SA – o societate înființată de Consiliul Județean care este operațională și se va ocupa, printre altele, și de atragerea de investitori în aceste parcuri.

Sursă informații: Consiliul Județean. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.