S-a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul ”Consolidarea mobilității urbane în municipiul Sighetu Marmației”, depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit Primăriei Sighet, în vederea implementării proiectului vor fi achiziționate, printre altele, o platformă server, 10 semafoare inteligente în intersecții, șapte semafoare inteligente la trecerile pentru pietoni, trei stații de autobuz inteligente, 20 de băncuțe stradale smart, 20 de băncuțe smart city cu spațiu de afișare (casetă luminoasă) și zonă de alimentare USB.

Partea centrală va fi dotată cu un panou pe care se pot afișa mesaje informative pentru călători, materiale promoționale ale firmelor locale sau mesaje de interes general. De asemenea este prevăzut un sistem de supraveghere, fiind implementate componente din sistemul digital smart city, iar procurarea biletelor de călătorie va fi posibilă atât prin aplicația e-ticketing de la automatele de vânzare ce vor fi amplasate în stații, precum și prin utilizarea unei aplicații pentru telefonul mobil, disponibilă pe platformele android și JOS. Atât abonamentele, cât și biletele de călătorie vor putea fi achiziționate pe suport contactless.

Valoare totală aprobată a proiectului este 2.826.422,85 lei.

Sursă informații și foto: Primăria Sighet

CITEȘTE ȘI: S-a aprobat acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului Cloud Regional Nord-Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.