CNAS a început un proces de optimizare si modernizare a modului în care se realizează contractarea şi decontarea serviciilor medicale. Astfel, a fost aprobată constituirea a două grupuri de lucru, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele judeţene de asigurări de sănătate.

Noile proceduri trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor asiguraţilor, în condiţiile în care accesul la servicii medicale este diferenţiat, la ora actuală, în funcţie de judeţ şi localitate, existând inechitate între marile centre universitare ale ţării şi zonele cu deficit de specialişti – se arată într-un comunicat al CNAS.

„Iniţiativa reprezintă un pas semnificativ către modernizarea şi digitalizarea sistemului nostru de sănătate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficienţă şi transparenţă. Uniformitatea şi claritatea în aplicarea legislaţiei peste tot în ţară şi faţă de toţi asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale garantează un acces mai echitabil al cetăţenilor la servicii medicale în toate regiunile” – a declarat Andrei Baciu, preşedintele CNAS.

Grupurile de lucru au în componenţă reprezentanţi din structurile de specialitate ale CNAS şi din rândul caselor de asigurări de sănătate cu cea mai bună practică în domeniu.

Sursă informații și foto: CNAS

CITEȘTE ȘI: Dotări noi la secția neonatologie a Spitalului Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.