În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș a fost adoptat proiectul care prevede organizarea unor tabere de vară în Maramureș pentru olimpicii de top ai județului. ”Scopul acestui proiect este susținerea și recompensarea elevilor capabili de excelență, cultivarea și promovarea performanței în educație, dar și susținerea profesorilor care s-au implicat în pregătirea acestor elevi minunați”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

În baza unui acord de cooperare între Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar va fi  realizat proiectul ”Tabăra de vară pentru elevii olimpici”. ”Aceste tabere vor avea loc pe tot parcursul lunii august 2022, la care vor participa 282 de elevi olimpici din Maramureș, iar taberele vor fi organizate în grupe a câte 30-40 de copii olimpici”, menționează sursa citată.

Activitățile organizate pentru participanții la tabere acoperă mai multe domenii, precum arte, biologie, limba și literatura română, limbi moderne, fizică, chimie, astronomie, istorie și geografie, precum și tehnologii.

Tot în sprijinul elevilor, în ședința de astăzi aleșii județeni au aprobat proiectul ”Primul ghiozdan” pentru anul școlar 2022/2023. Prin care se vor oferi ghiozdane echipate cu rechizitele necesare tuturor copiilor înscriși în clasa pregătitoare din Maramureș.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Traian Rareș Tuș va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.