Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut azi o declarație de presă, în cadrul căreia a anunțat că ”starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile”. În acest moment nu se prevede introducerea de noi restricții, dar nici de noi relaxări.

În urma unei discuții de lucru pe care președintele Româniaie a avut-o azi împreună cu premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali, Klaus Iohannis a subliniat: ”Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult”.

Invitându-i insistent pe români să se protejeze pe sine și pe ceilalți, președintele a anunțat: ”În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”.

În acest context, Klaus Iohannis a precizat că ”nu vor fi luate măsuri care inhibă economia” pentru că ”revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut”.

Declarația integrală a președintelui României este disponibilă aici.

Sursă informații: Administrația Prezidențială. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.