Preşedintele României, Klaus Iohannis, anunţă decretarea stării de urgenţă începând de săptămâna viitoare: ”Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în aşa fel încât să prindă. Iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”.

Președintele a subliniat, după cum se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, că starea de urgență nu numai că va facilita acordarea de noi resurse în lupta împotriva Covid-19, dar va și permite achiziții cu proceduri simplificate: ”Această stare de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”.

De asemenea, președintele a făcut un apel la români să respecte îndrumările venite dinspre autorități: ”Avem nevoie să respectaţi regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice. Şi, da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare. Ştiu că acest lucru este puţin mai greu. Şi, da, avem nevoie să vă informaţi corect, să vă informaţi corect din surse publice, direct de la autorităţi”.

Sursă informații: Administrația Prezidențială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.