Consiliul Județean Maramureș, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 27 decembrie 2023 contractul de finanțare pentru proiectul “Dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș cu aparatură medicală de înaltă performanță”.

Acest proiect este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V- Sănătate și reziliență instituțională, Componenta C12- Sănătate, Investiția 2- Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.3- Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Obiectivul acestui proiect îl constituie îmbunătățirea accesului la un tratament adecvat al nou-născuților cu afecțiuni critice, prin asigurarea echitabilă a îngrijirilor de specialitate și suport pentru nou-născutul la risc și a nou-născutului critic (prematur, dependent de suport vital etc.), ca urmare a dotării unui număr de 5 paturi din cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Nou Născuți a Secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” cu echipamente/aparatură/dotări medicale specifice.

Proiectul se va finaliza în data de 30 noiembrie 2024, iar valoarea totală este de 4.739.619,54 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile din PNRR (fără TVA) este de 3.700.650 lei și contribuția Consiliului Județean Maramureș este de 335.846,04 lei.2

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

Sursa foto: Ionel Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.