Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș a trecut, din 2 mai, la un sistem nou de înmatriculare a vehiculelor, venind cu o serie de facilitați.

Principalul avantaj al trecerii la noul sistem online pentru înmatricularea vehiculelor îl reprezintă eliberarea pe loc a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare pentru combinațiile numerelor de înmatriculare atribuite ”la rând”, evitând astfel o deplasare ulterioară la sediul serviciului pentru ridicarea acestora. Excepție fac numerele preferențiale, care pot fi ridicate în intervalul orar 13.00-16.30 sau a doua zi.

Certificatele de înmatriculare, după tipărire, sunt livrate la adresa de domiciliu a proprietarului, iar începând cu 20 mai vor putea fi trimise și la o altă adresă indicată de către solicitant, o dată cu depunerea documentelor la ghișeu.

Solicitantul operațiunilor de înmatriculare, transcriere sau eliberare a duplicatului certificatului de înmatriculare nu mai este nevoit să depună o cerere cu ocazia prezentării la ghișeu. Aceasta se generează automat, fiind necesară doar semnătura solicitantului.

Pentru programări, verificarea stadiului emiterii documentelor și plăților în sistem electronic se accesează drpciv.ro, secțiunea servicii online.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: ANOFM | Modelul documentelor pentru plata şomajului tehnic, aprobat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.