La Sighetu Marmației se va investi în reabilitarea și reamenajarea  zonei pietonale și auto a străzii Vasile Alecsandri, zonă centrală cunoscută și ca aleea pieţei și care se află într-o stare avansată de degradare – se arată pe pagina de Facebook a primăriei.

În ședința de Consiliu Local din 22 decembrie s-au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție precum și principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Lucrări de reparaţii şi amenajare alee – Refacerea zonei pietonale și auto a străzii Vasile Alecsandri din Sighetu Marmației”.

Urmare a intervențiilor prevăzute în proiect, va fi reabilitată una dintre cele mai intens circulate zone din oraș, aflată în imediata apropiere a trei instituții de învăţământ, și transformată într-o piaţetă modernă, dotată cu spaţii de recreere și zonă verde. Astfel zona va deveni atractivă atât pentru sigheteni, cât și pentru turiştii aflaţi în tranzit prin oraş şi care doresc să descopere produsele tradiționale expuse spre vânzare de producătorii locali – se mai arată în postare.

Lucrările care vor fi executate prevăd înlocuirea carosabilului, reamenajarea zonei și realizarea de spații de recreere pe tronsonul dintre internatul Liceului ”Regele Ferdinand” și strada Mihai Viteazu.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 720.298,98 lei, din care costul aferent construcţiei şi montajului este de 501.884,34 lei. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Sursă informații și foto: Facebook / Primăria Sighetu Marmației

Citește și: Baia Mare | Viza anuală pentru autorizațiile/acordurile de funcționare, online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.