În cadrul proiectului “Extindere pe verticală tronson sudic și reparații capitale şarpantă, schimbare invelitoare tronson nordic clădire C1” implementat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, a fost realizată o secție ATI care a fost inaugurată ieri.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, au fost efectuate amenajări interioare pentru saloane, cabinete și recompartimentări de spații. În același timp, s-a realizat schimbarea destinației unor încăperi existente, cu intervenții la compartimentare, pentru a corecta anumite fluxuri în unitatea spitalicească.

În ceea ce privește saloanele din compartimentul ATI, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asigurați din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea din partea Consiliului Județean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții.

Un alt proiect important pentru dezvoltarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu, proiect care va fi depus în această săptămână spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.