A fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane de lei pentru realizarea și echiparea unui spitalul modular în Baia Mare.

Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), și vor fi folosiți pentru ridicarea spitalului modular și pentru dotarea lui cu echipamentele necesare. Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

Spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv: 20 de paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), patru paturi speciale ATI, cinci aparate de ventilație mecanică, un electrocardiograf, două defibrilatoare, două cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.

Unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Județean și va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.

Un alt proiect important pentru Spitalul Județean, pentru care a fost semnat contractul de finanțare tot prin fonduri europene, vizează dotarea unității spitalicești cu materiale sanitare în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19. Valoarea acestui proiect este de 7,6 milioane de lei.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.