Consilierii județeni au votat în ședința de astăzi proiectul de hotărâre care prevede încheierea unui parteneriat de implementare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Consiliul Județean Maramureș, în vederea realizării proiectului ”Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației”, proiect propus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Podul peste Tisa, odată finalizat, va realiza o legătură rutieră între județul Maramureș și Ucraina și va asigura conectivitatea cu coridoarele de transport transeuropene, crescând astfel mobilitatea populației și a schimburilor comerciale de mărfuri, arată autoritățile județene.

Construcția va avea o lungime de 261,20 metri.

Termenul de realizare va fi de doi ani, de la momentul în care proiectul va fi atribuit. În anul 2022 se poate începe proiectarea, iar în 2023 execuția. În ceea ce privește plățile, acestea vor fi realizate de către CNAIR, iar licitația și implementarea vor fi coordonate de către Consiliul Județean Maramureș.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.