Azi, în jurul orei 12.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Vișeului, punct aflat la granița României cu Ucraina, a intrat în România primul tren ucrainean, cu o delegație formată din reprezentanți ai autorităților ucrainene. Scopul acestei întâlniri cu autoritățile române a fost reprezentat de redeschiderea circulației feroviare între cele două țări.

Autoritățile ucrainene au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației că începând de mâine prin acest punct vor opera zilnic două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri. Programul e următorul:

  • ora 7.45 – intrarea trenului în țară, staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 11.45, plecarea din gară, ieșirea din România
  • ora 15.45 – intrarea trenului în țară, staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 18.15, plecarea din gară, ieșirea din România

ITPF Sighetu Marmației, prin polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, asigură efectuarea formalităților de frontieră în conformitate cu reglementările în vigoare şi acordul cu statul vecin.

Sursă informații și foto: ITPS Sighet

CITEȘTE ȘI: O scrisoare din Nord-Vest pentru susținerea Autostrăzii Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.