Legea bugetului pe anul 2020 pentru județul Maramureș prevede un fond constituit la dispoziția Consiliului Județean în sumă de 27,31 milioane de lei. Acest fond se repartizează, în acest an, comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărârea Consiliului Județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma propusă de către Consiliul Județean în vederea repartizării către localitățile din județ se ridică la 17,4 milioane de lei. Din acești bani, 3,5 milioane de lei au mers către orașe, iar 13,9 milioane, către comunele din județ.

În ceea ce privește orașele, suma maximă alocată a fost de 500.000 de lei, de o astfel de repartizare beneficiind Dragomirești, Săliștea de Sus, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș și Ulmeni. Orașele Baia Sprie, Borșa, Cavnic, Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus au primit, fiecare câte 100.000 de lei.

Din totalul sumei repartizate comunelor, 43 dintre acestea beneficiază de câte 300.000 de lei, iar 20 de câte 50.000 de lei fiecare. Astfel, comunele Ardusat, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bârsana, Băsești, Bicaz, Bocicoiu Mare, Boiu Mare, Botiza, Budești, Cicîrlău, Coltău, Cupșeni, Dumbrăvița, Fărcașa, Gârdani, Groși, Ieud, Lăpuș, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Oncești, Poienile de sub Munte, Recea, Remetea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Săcălășeni, Săcel, Sălsig, Sarasău, Satulung, Șieu, Strâmtura, Suciu de Sus, Vadu Izei, Valea Chiorului și Vima Mică vor primi câte 300.000 de lei fiecare. Comunele care vor beneficia de cîte 50.000 de lei din fondul la dispoziția Consiliului Județean sunt: Bistra, Bogdan Vodă, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Coaș, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Desești, Giulești, Groșii Țibleșului, Leordina, Moisei, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile Izei, Ruscova, Săpânța, Șișești și Vișeu de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.