În prima ședință ordinară a Consiliului Județean Maramureș din 2023, care a avut loc astăzi, aleșii județeni au aprobat acordul de parteneriat necesar pentru realizarea proiectului Cloud Regional Nord-Vest. Acordul de parteneriat este realizat între Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și cele 6 județe din Regiunea de Nord-Vest a României: Maramureș, Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare.

Proiectul va fi implementat de STS, iar finanțarea necesară va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest.

La nivelul Consiliului Județean Maramureș se află în desfășurare și proiectul MaraRoads, prin care se implementează sisteme informatice inovative, cu scopul de a consolida creșterea performanței administrației locale și de a optimiza procesele administrative ale instituției, prin simplificarea serviciilor către cetățeni și mediul de afaceri.

”Prin realizarea acestui produs informatic, asigurăm comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții în parte, cetăţenii vor avea parte de un proces simplu, debirocratizat, nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi şi nu va mai fi necesar să se deplaseze la instituţii pentru a obţine documentele de care au nevoie” – a arătat  Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Spitalul Județean de Urgență | Avizul de Siguranță a Circulației, la…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.