Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în această seară, că s-a emis o ordonanţă militară prin care se iau mai multe măsuri legate de prevenirea răspândirii coronavirusului, printre care:

  • suspendarea temporară a activităţii în cabinetele de medicină dentară. Sunt permise doar intervenţiile stomatologice de urgenţă. Măsura se aplică din 22 martie, ora 22.00;
  • se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 6.00-22.00 să se facă numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi, de asemenea, evitarea formării oricărui grup de persoane. ”Prin formarea unui grup de persoane se înţelege alăturarea unui număr mai mare de trei persoane, persoane care nu locuiesc împreună”, a declarat Vela;
  • în intervalul orar 6.00-22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
  • în intervalul orar 22.00-6.00 circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi permisă pentru motive precum deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie, precum şi pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată. Măsura se aplică începând cu data de 23 martie, ora 22.00.
  • se suspendă activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în mall-uri, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare, farmaceutice precum şi a serviciilor de curăţătorie. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie, ora 22.00.

Textul integral al Ordonanței Militare nr. 2 din 21 martie privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 îl găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.