În ședința de astăzi a Consiliului Județean a fost adoptat proiectul privind extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, în valoare de 21.395.578,37 lei, precum și proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, în valoare de 19.867.149,41 lei.

Prin aceste proiecte vor fi reabilitate și modernizate ambulatoriile ambelor unități spitalicești din municipiul Baia Mare, care se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Cele două proiecte vor fi depuse spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Un alt proiect adoptat în plenul ședinței de astăzi vizează înființarea unei linii de gardă în specialitatea terapie intensivă la compartimentul ATI din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Suplimentarea cu o linie de gardă este necesară, având în vedere creșterea numărului de pacienți, precum și necesitatea asigurării serviciilor medicale de calitate, care reclamă prezența medicului de specialitate în unitate. În ceea ce privește finanțarea liniei de gardă, aceasta se va asigura din bugetul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie.

Surs[ informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Caravana Regio, la Sighet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.